skip to Main Content

Hoş Geldiniz

Dönüşüm Grup olarak; firma ve kurumlara çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı en kaliteli ve makul çözümler üretebilmek amacıyla 2011 yılında hizmete başladık. Ekiplerimiz alanında uzmanlaşmış, tecrübeli ve tüm dürüstlüğümüz ile onlarca firmalara yıllardır hizmet vermekteyiz. Firmamızı daha yakından tanımak için lütfen bize ulaşın.

Bize Ulaşın

Email: donusum@donusumisg.com
Tel: 0850 724 3676
Fax: 0 312 473 23 04
Adres: Çankaya / ANKARA

Dönüşüm Grup

OHSAS 18001 Nedir?

Çalışma ortamları, kişisel ve toplumsal sağlık ile güvenlik riskleri oluşturan birçok faktörle doludur. Bu risk faktörlerini ve tehlike ortamını en az seviyede zararlı hale getirebilmek için alınan ya da alınması gereken tedbirler hem yöneticilerin hem  de çalışanların sorumluluğu altındadır. Bu bilinçle uyulan kurallar iş ortamındaki riskleri en aza indirmektedir.

Hem hizmet hem de üretim sektörlerinde, iş yerlerini çalışanlar için güvenli ve sağlıklı bir hale getirmek yasalarca zorunlu hale getirilmiştir. Bu zorunluluğu yerine getirmede yardımcı olacak uluslar arası bir standart mevcuttur. Occupational Health and Safety Assessment Series ifadesinin baş harflerinin bir araya getirilmesi ile kısaltması oluşturulmuş, Britanya Standartları Enstitüsü (BSI) tarafından 1999 yılında yayımlanan OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı bu zorunlulukları yerine getirmede yardımcı olan uluslar arası bir standarttır.

OHSAS 18001 yardımıyla, iş sağlığı ve güvenliği risklerinin belirlendiği, analiz edildiği ve önlemlerle en asgari seviyeye indirildiği, yasal mevzuatla uyumlu bir yönetim sistemi kurmak mümkündür.

OHSAS 18001’in temel amacı; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatın altında, işletmedeki riskleri ortadan kaldırarak veya en az seviyeye indirerek, güvenli, sağlıklı bir çalışma ortamının oluşmasını sağlamak ve oluşturmak ve bu ortamı yönetmektir. OHSAS 18001’in üç ana amacı şunlardır:

1) Çalışanları korumak

2) Üretim güvenliğini sağlamak

3) İşletme güvenliğini sağlamak

This Post Has 0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Back To Top